Γνώρισα μια κοπέλα. Ζει περίπου 180 χιλιόμετρα μακριά.

Εμπειρίες

Πολλοί άντρες στην ηλικία των 40 και 50 ετών ψάχνουν συμβουλές. Είτε είναι στη φάση διαζυγίου ή προσπαθούν να βγουν με κάποια μετά το διαζύγιο. Αν η σύζυγος απάτησε ή εγκατέλειψε τον άντρα της, είναι πιο πιθανό εκείνος να είναι σκεπτικός απέναντι σε μια σοβαρή σχέση. Πολλοί άντρες σε αυτή την κατάσταση, φοβούνται να δεσμευτούν, επειδή δεν είναι σίγουροι, ότι μπορούν να εμπιστευτούν ξανά.

Το συγκεκριμένο μήνυμα ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Η γυναίκα αυτού του άντρα τον απάτησε και τον εγκατέλειψε:

“Γνώρισα μια κοπέλα. Ζει περίπου 180 χιλιόμετρα μακριά. Έχουμε δει ο ένας τον άλλον περίπου πέντε φορές (τα Σαββατοκύριακα). Κατάλαβα ότι ήταν ερωτευμένη μαζί μου. Της είπα ότι μου αρέσει πολύ, αλλά ότι δεν θα ξαναπαντρευτώ ποτέ, ούτε θα ξαναπώ ποτέ σε μια γυναίκα ότι την αγαπώ.

Πίστεψα ότι έπιασε το νόημα. Μου είχε καταστήσει σαφές, ότι θέλει να είναι με κάποιον, με τον οποίο θα γεράσουν μαζί. Οι γυναίκες σε αυτήν την ηλικία πιστεύουν πραγματικά, ότι πρόκειται να “αλλάξουν” τους άντρες σε αυτή την ηλικία; Για όνομα του Θεού, δεν θέλω να βλάψω τα συναισθήματα κάποιου, αλλά νιώθω ότι την κοροϊδεύω. Νομίζω ότι συγχέει το γεγονός πως, επειδή δεν βγαίνω με άλλες γυναίκες, είμαστε “ζευγάρι” και πως κάποια μέρα θα με “τυλίξει”.

Φεύγω σε πέντε μέρες για διακοπές Ταξιδεύω περίπου τέσσερις μήνες το χρόνο. Αν συναντούσα τη γυναίκα των ονείρων μου, θα την έπαιρνα μαζί μου. Αλλά η εύρεση αυτής της γυναίκας είναι, ασφαλώς, «άπιαστο όνειρο».

Οι περισσότεροι χωρισμένοι, ηλικίας άνω των 50 ετών, που είναι ακόμα γεμάτοι ζωή, αυτοπεποίθηση, οικονομικά άνετοι και ασφαλείς, και δεν έχουν εμπλακεί σε σοβαρή σχέση για κανά χρόνο (ή περισσότερο) μετά το διαζύγιό τους, προσαρμόζονται σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Τα μάτια μας δεν είναι κλειστά, ούτε οι καρδιές μας σφραγισμένες, αλλά διστάζουμε να βγούμε έξω από την καθημερινότητά μας και να κάνουμε μία νέα σχέση.

Πιστεύεις ότι πρέπει να την χωρίσω;”

Απάντηση στην ερώτηση αυτού του άντρα είναι “ΝΑΙ, ΑΜΕΣΑ!”

Αυτοί οι δύο άνθρωποι θέλουν εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτή τη σχέση. Θέλει γάμο. Αυτός … δεν ξέρει τί θέλει. Σίγουρα όμως δεν την θέλει. Απλά δεν είναι για αυτόν.

Αλλά ας μιλήσουμε για το “εγώ δεν θα παντρευτώ ποτέ ξανά” και “δεν θα ξαναπώ ποτέ σε καμία γυναίκα ότι την αγαπώ”. Αυτός είναι ένας άνθρωπος που έχει πληγωθεί βαθιά και αισθάνεται τόσο προδομένος, που δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να εμπιστευτεί μια γυναίκα αρκετά για να της πει σ’ αγαπώ και / ή θέλω να σε παντρευτώ.

Οποιοσδήποτε χωρισμένος, πιθανότατα μπορεί και  πολλοί διαζευγμένοι τα έχουν πει – Δεν θα παντρευτώ ξανά, δεν θα ξαναπώ σ’ αγαπώ – και έπειτα μετά από λίγο καιρό συναντούν το σωστό πρόσωπο και αλλάζουν μυαλά.

Αυτός ο τύπος λέει ότι η εύρεση της αληθινής αγάπης είναι “άπιαστο όνειρο”, επειδή είναι τόσο πληγωμένος, που την βλέπει έτσι. Μπορεί να επωφεληθεί από μία θεραπεία ή μια ομάδα υποστήριξης ή να κάνει κάποιου είδους συμβουλευτική, ώστε να δεχτεί και να μάθει ότι δεν απατούν όλες οι γυναίκες.

Επίσης, όσος περισσότερο χρόνος περνάει μετά από ένα διαζύγιο που είναι κάποιος μόνος, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να ξαναπαντρευτεί. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι είτε ξαναπαντρεύονται πολύ γρήγορα είτε παραμένουν μόνοι για πολύ καιρό. Βέβαια, υπάρχουν εξαιρέσεις.

Κάθε διαζευγμένο άτομο έχει διαφορετικές εμπειρίες και, ό,τι συμβεί στο μέλλον, εξαρτάται από αμέτρητα πράγματα που περιλαμβάνουν: πόσο καιρό ήταν παντρεμένοι, αν είχαν παιδιά, γιατί χώρισαν, πώς διαχειρίζονται τα οικονομικά τους, αν τους αρέσει ή όχι να είναι single, ποιους συναντούν, και φυσικά, πολλοί άλλοι παράγοντες.

Είναι λάθος να λένε οι άνθρωποι βιαστικά πράγματα, όπως: «Θα ξαναπαντρευτώ» ή «Σ’ αγαπώ», γιατί η ζωή έχει τον αστείο τρόπο να αλλάζει τα σχέδιά μας. Εάν κάποιος έλεγε ότι δεν θα ξαναπαντρευόταν μετά από 10 χρόνια διαζυγίου, ίσως είναι εγωιστικό. Αλλά, θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος από τη ζωή του τώρα. Αυτό έχει σημασία πραγματικά.

Πηγή: huffingtonpost.com

Ετικέτες: , , ,

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οικογενειακό δίκαιο – Τι αλλάζει για παιδιά χωρισμένων γονιών
Οι άνδρες πονάνε, 5 συμβουλές για να ξεχάσετε την πρώην

Πρέπει να διαβάσετε

Μενού